Проверете колку сте паметни: Ќе успеете ли да одговорите на овие логички прашања?

Loading...

Ви спремивме пет логички прашања кои ќе ве заинтересираат и ќе го активираат вашиот мозок, пробајте да го пронајдете одговорот,среќно1.Во еден автобус има 7 девојкиi Секоја девојка има 7 торби. Во секоја торба има 7 големи мачкиi Секоја голема мачка има 7 мали мачиња..Секоја мачка има 4 нозе . Прашање: Колку нозе се присутни во автобусот?
2. Госпоѓа Ана има 11 дечиња во нејзиниот клас. Таа има чинија во која има 11 јаболка. Таа сака да ги подели 11-те јаболка на децата, на начин што едно јаболко ќе остане во чинијата. Како може да го направи тоа?
 3. Двајца татковци ги одвеле синовите на пазар. Секој татко и син купиле јаболко, но кога се вратиле дома тие имале само 3 јаболка. Не ги изеле, изгубиле или фрлиле. Како е тоа можно?

 
4. Има три кутии на една маса. Една од кутии содржи злато а другите две се празни. Во секоја кутија се наоѓа порака. Една од пораките е вистинска, а другите две се лажни.
Првата кутија вели: „Златото не е тука“. Втората кутија вели: „Златото не е тука.“ Третата кутија вели: „Златото е во втората кутија“.
 Во која кутија се наоѓа златото?
5. Ана, Оливија и Џенита се ќерки на Џек, Браун и Ран. Четири од овие луѓе играат бедминтон во двојка. Ќерката на Ран и Џек се партнери. Таткото на Ана и Браун се исто така партнери. Нема други татко-ќерка комбинации. Кој е таткото на Ана?1.Во еден автобус има 7 девојкиi Секоја девојка има 7 торби. Во секоја торба има 7 големи мачкиi Секоја голема мачка има 7 мали мачиња..Секоја мачк

loading...
Loading...