Проверете: Знаете ли зошто служи џебот на женските гаќи?

Loading...

Овој детал постои на многу модели на женските гаќи, но многу не знаат зошто тој се наоѓа на тоа место. Мажите се збунети, а жените со помош на тоа го одржуваат своето интимно здравје.Според светските здравствени стандард, внатрешниот дел на гаќичките кој се наоѓа во контакт со најинтимниот дел од женското тело мора да биде покриено со мек,нежен и природен материјал.Тоа е посебно важно, особено ако се во прашање синтетички модели на долна облека.
Поради тоа, настанува еден мал џеб кој и покрај мислењата на многу мажи, сепак не служи за носење на некој предмет. Неговата првенствена функција е намалување на допирот со синтетички материјали кои го поттикнуваат развојот на бактерии и инфекции, а дозволува да дишат интимните делови и ги впива евентуалните телесни течности.Според светските здравствени стандард, внатрешниот дел на гаќичките кој се наоѓа во контакт со најинтимниот дел од женското тело мора да биде покри

loading...