Прозборе кумот на Тома Здравковиќ по 25 години: Ова е причината за неговата смрт!

Loading...

Пејачот Зоран Калезиќ, кум на легендарниот пејач Тома Здравковиќ, се присети на заедничките моменти.„Тој беше во состојба да им каже на луѓето да не се занимаваат со музика, дека нема потреба да се мачат и пеат затоа што има други фини професии. Поради тоа имаше проблеми со луѓето, на некои им пречеше затоа што беа слаби во душата. Беше недостижен за многумина. Токму тие недостижните беа пакосни, но тоа многу не го интересираше“ – открил Калезиќ.
„Тој одлучи да не трае долго. Не се смени до последниот здив. Не сакаше да слушне за некои санкции, да се воздржува, да го остави пиењето и цигарите. За него беше глупост да се продолжува животот кој веќе не е тоа што беше. Беше различен од другите. Мал број луѓе го делат моето мислење дека пороците на Тома всушност беа доблести. Требаше така да живее. Неговите песни личеа не неговиот живот. А тоа што не беше рационален, мило ми беше што наликувам на него по тоа. Што воопшто значи да се биде рационален? Ни јас не знам што е тоа“ – признава Зоран, а на прашањето што мисли дека неговиот кум би рекол сега да е жив и да ја види естрадната сцена, вели:
„Кога би се разбудил и малку би прошарал по програмите, веројатно би рекол: `Вратете ме назад, отидов јас повторно кон небото.`“„Тој беше во состојба да им каже на луѓето да не се занимаваат со музика, дека нема потреба да се мачат и пеат затоа што има други фини профе

loading...