Прстот на кој го носите накитот го открива вашиот карактер

Прстените се еден од најомилените акцесоари на секоја жена. Но, дали некогаш сте се запрашале какво значење има начинот на кој го носите овој накит?Во продолжение, откријте ја необичната симболика позади овој тренд: 
Палец
Доколку прстенот најчесто го носите на палецот, тогаш спаѓате во силни и моќни жени кои зрачат со самодоверба. Вие сте секогаш во центарот на вниманието и сакате да доминирате во секоја ситуација.
Показалец
Доколку вашиот избор е показалецот, тоа значи дека сте личност која е склона кон промени во расположението. И најмалата ситница може да ве извади од такт и поради тоа често знаете да се искарате со луѓето околу вас. Од друга страна, прстенот на овој прст симболизира и амбиција и духовитост.
Среден прст
Прстенот на средниот прст ве карактеризира како позитивна и посветена личност. Вие сте лојални и одлични за соработка бидејќи лесно се прилагодувате во секоја ситуација.
Домал прст
Во некои култури ширум светот, прстенот на домалиот прст симболизира чистота, односно живот без интимни односи, сè додека не дојде времето за брак. Низ домалиот прст поминува вената која води директно до срцето, затоа токму овој прст е претставник на бракот и љубовта.
Мал прст
Овој избор ја покажува вашата креативност. Сакате да се разликувате од другите. Исто така, прстенот на малиот прст е специфичен за интелигентните и интуитивните жени.Во продолжение, откријте ја необичната симболика позади овој тренд: 
Палец
Доколку прстенот најчесто го носите на палец

Пронајдете не на следниве мрежи: