Први фотографии направени од iPhone 6!

Loading...

iPhone моделите секогаш се карактеризирале со квалитетна камера и можност за правење на одлични фотографии. Дали работите ќе се променат оваа година?Иако камерата на двата нови модели, iPhone 6 и iPhone 6 Plus, е со резолуција од „ниски“ 8 мегапиксели, сепак е една од најдобрите на пазарот. Apple не се фокусира на мегапикселите, туку на вградување на 5 леќи, двоен LED блиц и f/2.2 апертура за перфектните фотографии.
Мора да напоменеме дека, за разлика од iPhone 6, новиот iPhone 6 Plus дополнително поседува оптичка стабилизација на сликата, што доведува до уште поквалитетни фотографии, особено при слабо осветлување.
Повеќе нa GSM.MKИако камерата на двата нови модели, iPhone 6 и iPhone 6 Plus, е со резолуција од „ниски“ 8 мегапиксели, сепак е една од најдобрите на п

loading...
Loading...