Првите симптоми на рак се појавуваат на рацете! Доволен ви е еден поглед да дознаете…

Loading...

Погледнете  на своите дланки и  проверете дали  на нив можете да ги прочитате првите симптоми на рак…Сосема е нормално рацете да станат суви  по  постојаната  употреба на балзам. Но, понекогаш  таа сува кожа може да се спротистави и  на употребата на креми и лосиони.
Во таков случај  би  било  добро  да посетите доктор. Сувата кожа на надлактиците и  места кои ја изгубиле бојата можат  да укажат  на сериозен проблем.
 Отечени  раце
Познато  е дака ракот  прави промени во целото  тело, па доколку  забележите било што  чудно, би требало  да посетите доктор. Доколку  дланките ви отекуваат би  било  добро  што побрзо  да побарате стручна помош.
Болка во  рацете
Доколку  без било каква причина чувствувате болка во  рацете, тоа може да биде еден од симптомите на рак. Тој  предизвикува болка во  различни  органи, а тоа ги вклучува и  дланките.Сосема е нормално рацете да станат суви  по  постојаната  употреба на балзам. Но, понекогаш  таа сува кожа може да се спротиста

loading...