Психополитика – книга што ќе ве ИЗМЕСТИ

Loading...

Психополитика  е книга покриена со велот на тајноста, книга на која не и се знае вистинскиот автор, а единствено се знае дека е напишана во дваесеттите или во триесеттите години од минатиот век за потребите на Комунистичката партија на СССР.Психополитика  е книга покриена со велот на тајноста, книга на која не и се знае вистинскиот автор, а единствено се знае дека е напишана во дваесеттите или во триесеттите години од минатиот век за потребите на Комунистичката партија на СССР.
Од книгата Психополитика биле обучувани и Македонци
Со сигурност може да кажеме дека од книгата Психополитика биле обучувани и Македонци, како офицери на поранешната ЈНА во периодот пред Информбирото. Тие посетувале обука во тогашниот СССР, но за време на обуката строго им било забрането да ги запишуваат предавањата. Требало само да запомнат што повеќе.
Постојат многу приказни за тоа како книгата Психополитика стигнала на Запад, но тие очигледно добро ја сработиле домашната задача.
Сорос, Транспарентност, и други разно разни НВО-а
Почитувани читатели, кога ќе ја прочитате книгата Психополитика  ќе ви стане јасно зошто во Македонија имаме вакви политичари, вакви универзитетски професори, вакви нови­нари; зошто поранешен премиер јавно говори против својот народ и против својата држава; зошто ги имаме Сорос, Транспарентност, Хелсиншкиот комитет и безброј други невладини организации; зошто имаме ваква и една цела политичка партија; зошто не тераат насила да ја прифатиме најголемата европска вредност – парадата на гордоста.
Во книгата Психополитика ќе ги согледате вистинските цели и намери на ’западната демократија‘, ќе ги видите ’европските вредности‘.
Добра земјо, лажат и упорно продолжуваат да лажат, само лаги, невистини или полувистини ни ги претставуваат како – ’европски вредности‘.
Не, господо, не ги сакаме ’европските вредности‘, не ја сакаме Европската унија – пирамидална штедилница во која Германија го собира кајмакот на врвот, а сите други, порано или подоцна, банкротираат.
Ќе не расипете, европски господа, опасно е да се дружиме со вас.    
Ако сакате да ја нарачате книгава на издавачот Мартина комерц, свртете го следниот телефон: 075 43 42 45. И тоа не е се.
Бидејќи сте читател на ПУЛС24 ќе добиете 10 проценти попуст. Единствено ќе треба да одговорите на едно прашање – кој го напиша овој текст на ПУЛС24 (ЛЕОНАРДО). И готово, ќе имате попуст. А ќе следат уште добри наслови. Затоа бидете со нас постојано. Психополитика  е книга покриена со велот на тајноста, книга на која не и се знае вистинскиот автор, а единствено

loading...
Loading...