ПУКАЊЕ, АЛБАНСКИ ЗНАМИЊА И АЛБАНСКА МУЗИКА: Вака слави СДСМ-Видео

Денеска, на прес конференција Заев изјави дека не ги признава резултатите според ДИК и дека никој не смее да прави влада без него. Во ДИК преовладуваат членови претежно од СДСМ на кои барем тој треба да им верува. Секој цивилизиран човек треба да излезе и да го признае поразот, или барем да се угледа на неговиот ментор Б.Ц. кој еднаш излезе и рече „Да, изгубивме“. Но, се чини дека тоа нема да се случи.Една работа е што СДСМ не го признава изборниот пораз и слави, а друга, и уште пошокантна, е прославата. Во видеото што предизвика лавина од реакции кај македонските граѓани на социјалните мрежи се гледа како пред Владата на РМ, Албанци слават веејќи знамиња, пукајќи и пуштајќи албанска музика од автомобил, а се врти и оро.
Заев, во предизборната кампања, наместо да наметне дневни теми и проблеми на народот, ги отвори веке затворените теми со Охридскиот договор и ги подгреа апетитите на радикалните Албанци за двојазичност на целата територија на Македонија и кантонизација на истата при што секој кантон (под управа на албанските партии) ќе може самостојно да се здружува со региони од други држави -Албанија и Косово. Тоа со други зборови значи Голема Албанија.
Заев доби 70.000 гласови од албанскиот етникум во Македонија. Сега, откако и покрај тоа ги изгуби изборите, Албанците си доаѓаат по ветеното, односно бараат да си ги плати сметките за неостварените ветувања кон нив. Што се ова може да значи, допрва ќе гледаме.
Една работа е што СДСМ не го признава изборниот пораз и слави, а друга, и уште пошокантна, е прославата. Во видеото што предизвика лавина од реакци

Пронајдете не на следниве мрежи: