Путин: Да сакам, за 2 дена би ги освоил Киев, Рига, Талин, Варшава и Букурешт!

Loading...

Заканата, според пишувањата, е упатена кон украинскиот лидер Порошенко во телефонски разговор, а тој ја пренел на европскиот комесар Жозе Мануел Баросо, минатиот петок.Запрашана за тој новинарски извештај, портпаролката на Европската комисија, Пиа Хансен одговорила:
„Не сакаме да водиме дипломатија преку медиуми ниту ќе дискутираме за деталите на разговорот“.
Хансен истакна дека за ЕУ најважно е да допринесе за мир, напредок и стабилност во Украина.
Агенцијата АФП навела дека некои наброените престолнини биле дел од СССР, а други од Варшавскиот пакт и дека денес се членки на НАТО и ЕУ.Запрашана за тој новинарски извештај, портпаролката на Европската комисија, Пиа Хансен одговорила:
„Не сакаме да водиме дипломатија п

loading...
Loading...