Путин: Сакаат да ја распарчаат Русија како што ја распарчија и Југославија!

Loading...

Се обидуваат да не распарчаат. Погледнете што и направија на Југославија. Ја исцепкаа на парчиња и сега манипулираат на секој можен начин. Таму веќе може буквално со сѐ да се манипулира! – изјави рускиот претседател.Рускиот претседател Владимир Путин, денеска изјави дека одредени сили сакаат да ја распарчаат Русија по примерот на Југославија.
Доколку погледнете што се случува и самите ќе го пронајдете одговорот на своето прашање кој го прави тоа. Со векови се прават обиди политички да се завадат Русија и Украина, кои во суштина се еден народ. Но, за жал, водењето на таква политика и понатаму продолжува. – изјави рускиот претседател.
Според зборовите на Путин, тоа ги погодува силите кои се „плашат од моќта на Русија и Украина, или како што кажал еден руски владетел – од нивната огромност.“
 Обраќањето на рускиот претседател можете да го погледнете во живо:
Рускиот претседател Владимир Путин, денеска изјави дека одредени сили сакаат да ја распарчаат Русија по примерот на Југославија.
Доколку по

loading...
Loading...