Рачно изработена експлозивна направа пронајдена под камион во Париз

Под еден камион во североистичниот дел на Париз, пронајден е прикачен детонатор поврзан со канистер со нафта, соопшти француската полиција.
 Според полицијата, рачно изработената експлозивна направа со „едноставна верзија на детонатор“ била пронајдена под камион на француско-швајцарската компанија за производство на цемент „Лафарж“.
Оваа експлозивна направа е откриена само неколку дена откако во една станбена зграда во Париз беа пронадени неколку плински боци поврзани со сличен детонатор.
 Според полицијата, рачно изработената експлозивна направа со „едноставна верзија на детонатор“ била пронајдена под камион на фран

Пронајдете не на следниве мрежи: