Рада Манојловиќ: Морав да пеам 9 дена по смртта на мајка ми, татко ми ме бранеше од пијаните гости

Loading...

Пеев 9 дена по смртта на мајка ми бидејќи финансиски стоевме многу лошо, а парите ми беа неопходни поради подготовките за 40 дена, половина година и година, што во мојот град изгледаат како свадба, со храни и пијалаци…-вели пејачката.Рада Манојловиќ за само осум години кариера успеа да стане најбарана пејачка низ Србија. Таа отворено раскажува за тоа дека морала да пее на само 9 дена по смртта на мајка си за да може да го плати поменот.

„Пеев 9 дена по смртта на мајка ми бидејќи финансиски стоевме многу лошо, а парите ми беа неопходни поради подготовките за 40 дена, половина година и година, што во мојот град изгледаат како свадба, со храни и пијалаци. За да ги испочитувам тие обичаи, некој мораше да работи, а тој некој бев јас. Беше сурово, но немав избор. Во тие моменти срцето ти е скршено. Уште тогаш имав копче за исклучување, и да обземена со тага, ги расположував другите луѓе. Сега кога сум финансиски стабилна, можам на мир да си дозволам да се исплачам,“ вели пејачката која иста ситуација доживеала и кога баба и била на операција.

„Таа ми е омилена баба, и се сеќавам дека во Црна Гора слетав во шест часот поради настапот таа вечер, кога сестра ми ми јави дека итно мора да и го оперираат дебелото црево. Операцијата беше закажана за во 10 часот вечерта кога требаше да настапувам, и траеше 3 часа, токму колку што требаше да пеам. Како времето доаѓаше за да излезам на бина, нозете ми се одземаа и неможев да дишам. Тогаш имаше 74 години и се грижев како сето тоа ќе помине бидејќи е стара. Играв и цело време гледав во телефонот очекувајќи вести. Грлото ми се стегаше што пеев додека докторите се борат за нејзиниот живот. Дури кога завршив со настапот почнав да се сликам со фановите, откако сестра ми ми јави дека се поминало во најдобар ред, “ раскажува Радмила Манојловиќ. 
 
Рада Манојловиќ за само осум години кариера успеа да стане најбарана пејачка низ Србија. Таа отворено раскажува за тоа дека морала да пее на само 9

loading...
Loading...