Ракомет се играло и на фудбалски стадиони

Денес спортските арени за ракомет се сведоци на неверојатни спортски потфати, но како било кога ги немало нив?Ракометот во своите почетоци се играл на голем фудбалски терен под отворено небо.
Ракометот се има играно на фудбалски стадиони и тоа не само во далечното минато. Неколку натпревари од германското и од данското првенство се одиграа на стадион, но и во Лигата на Шампионите.
Поопширно и видео на Спорт365Ракометот во своите почетоци се играл на голем фудбалски терен под отворено небо.
Ракометот се има играно на фудбалски стадиони и тоа не са

Пронајдете не на следниве мрежи: