Рамазанскиот пост ќе биде пречка на неколку репрезентации на СП

Во редовите на репрезентациите кои влегоа во нокаут фазата од Светското првенство во фудбал има религиозни фудбалери кои сакаат да се држат до постот.Рамазанските пости започнаа на 28-ми Јуни, на истиот ден кога започна и осмина-финалето на Светското првенство во Бразил.
Знаејќи дека во своите редови имаат многу фудбалери од муслиманска вероисповед кои сакаат да се држат до постот, репрезентациите на Алжир, Франција, Белгија, Швајцарија и други ќе имаат сериозни проблеми во оваа фаза.
Истава ситуација се случила и во 1986 година, кога за прв пат се поклопиле деновите на мундијалот со оние на рамазанските пости.Рамазанските пости започнаа на 28-ми Јуни, на истиот ден кога започна и осмина-финалето на Светското првенство во Бразил.
Знаејќи дека во с

Пронајдете не на следниве мрежи: