РАНИ ЗНАЦИ на предупредување за намалена функција на ЦРНИОТ ДРОБ!

Loading...

Црниот дроб е витален орган на телото бидејќи извршува повеќе од 400 функции, вклучувајќи ја и онаа за филтрирање на отпадот и токсините од организмот. Примарна задача на црниот дроб е претворање на токсините во сигурен отпад кој се излачува од телото подоцна.Тој е одговорен за вашето целокупно здравје
Меѓуоа ако се конзумира здрава храна богата со важни хранливи состојки, црниот дроб оптимално ќе ја изврши својата функција и нема да биде оптоварен, но ако консумирате нездрава храна, тој може да се успори во извршувањето на својата функција и токсините ќе почнат да се насобираат во телото.
Дури и ако јадете здрава храна и водите здрав начин на живот, мора да користите производи за особена нега и чистење кои не содржат токсини. Тука се и токсините од нашето окружување, во водата, воздухот, пластиката итн.
Како што рековме кога функцијата на црниот дроб е успорена или не ја извршува својата функција како што треба токсините имаат потешкотии да го напуштат телото па се акумулираат во масни станици на вашиот организам. Тоа може да доведе до прекумерна телесна тежина.
Значи, важно е да го стимулирате црниот дроб да ги извршува сите функции и да работи нормално.
Прво мора да ги знаете симптомите кои укажуваат дека со вашиот црн дроб нешто не е во ред и дека се бори со токсини….На следната страна:

 
Песимистички емоции
Хормонска нерамнотежа
Чувство на исцрпеност
Мигрена/болки во очите
Хронична болка во мускулите и зглобовите
Претерано потење
Дебелеење без некаква евидентна причина
Хроничен замор
Болки во стомакот/подуеност
Хронично лош здив
Хемиска чувствителност
Камен во жолчката
Алергија
Депресија
Акни и кожни болести
Ако забележите некои од овие симптоми и знаци потребно е да го поттикнете вашиот црн дроб правилно да работи и да ги елиминира токсините. Тоа може да го направите на следниот начин:
Јадете врамнотежена исхрана
Избегнувајте рафиниран шеќер
Намалете ја потрошувачката на фруктоза (20 – 25гр дневно)
Отстранете ги ГМО производите и купувајте само органска храна.
Јадете храна богата со сулфур – кромид
Јадете храна која е извор на амино киселини од растително потекло
Намалете или престанете да пиете алкохол
Зголемете го внесот на зелениот лиснат зеленчук
Зголемете го внесот на здрави масти
Консумирајте доволно влакна
Пијте доволна количина чиста водаТој е одговорен за вашето целокупно здравје
Меѓуоа ако се конзумира здрава храна богата со важни хранливи состојки, црниот

loading...