Раскол од невидени размери во ОО СДС во Карпош

Loading...

 
Висок член на СДСМ кој инсистира да остане анонимен, видно револтиран, ја потврди за Пулс24 информацијата дека пцовки, вербални навреди легнале на сметката на Стефан Богоев.
  
Членовите на СДСМ во ОО Карпош барале објаснување за изборот на младиот Богоев.И, инсистирале Заев да каже кој тоа теренски анкетирал во Карпош.Аргументите на членовите на СДСМ во Карпош освен дека можниот против кандидат на Стефан ќе биде искусниот Стефче Јакимовски кој ја знае секоја педа во Карпош, и го направи Карпош денес што е, најубава општина..Негодувањето било и неговите години, младост и неискуство..Неговите пијанки и журки низ градот.Неговата неелоквентност, но и неговото учество во шарената револуција.Големата расправија за малку ќе прераснала и во физичка пресметка..Расправијата се движела и во насока дека Стефан Богоев не ни го знае Карпош ниту пак се движи во него.Тој својата шема ја тера во Центар и неговите финансиски приливи кои и не се мали според анкетниот лист, парите си ги троши на модненски места во Грција.Соговорникот заклучи дека ВМРО ДПМНЕ со добар кандидат и советничка листа ќе го сплеска Богоев на локалните избори.
Сепак во Карпош живеат сериозни луѓе, семејни луѓе, бизнисмени и политичари и нивните општински потреби не би ги ризикувале со неизживеано дете како што е Стефан Богоев.На, шала соговорникот вели ако Стефан Богоев дојде на врата да ја презентира програмата, родителите ќе помислат дека дошол некој матурант или апсолвент за да ги изнесе нивните ќерки.
  
Членовите на СДСМ во ОО Карпош барале објаснување за изборот на младиот Богоев.И, инсистирале Заев да каже кој тоа теренски ан

loading...