Распарталени МАКЕДОНСКИТЕ знамиња над Државниот архив на РМ

Loading...

Нашата екипа вечерва ги сними знамињата над куполите на Државниот архив на РМ, на најрепрезантивната зграда во Скопје – РАСПАРТАЛЕНИ.Во време кога во Скопје буквално врие од странски туристи (слушнавме најмалку десетина различни јазици со оние со кои се разминавме) ДРЖАВНОТО ЗНАМЕ се третира како пачавра. За срамота. Сите три знамиња кои треба да зрачат и да ни значат, стојат непроменети уште од времето на претходниот директор Филип Петровски…
Но тоа, искрено, нас и не не чуди. Оваа диктатура и насаден однадвор режим и немаат никаков однос кон македонската држава, интереси и идентитет. Па така ова, распарталените знамиња се само нормална слика. 
А туристите каква слика ќе однесат дома? Држава или протекторат? Народ и нација со своја посебност, дигнитет и достоинство или село без кучиња? Заклучете сами.Во време кога во Скопје буквално врие од странски туристи (слушнавме најмалку десетина различни јазици со оние со кои

loading...