Ратко Младиќ се соочува со сериозни здравствени проблеми

Ратко Младиќ (73), на кој му се суди во Хаг за воени злосторства, се наоѓа на смртна постела.Како што пренесуваат медиумите од Србија и Босна, на Младиќ му се влошила здравствената состојба, поради што итно бил однесен во болница.
„Едвај зборува, лошо му е. Има висок притисок, ослабе премногу и лошо изгледа“ – вели извор.
Со оглед на тоа дека веќе имаше два мозочни удари и инфаркт, лекарите се загрижени за неговата здравствена состојба.Како што пренесуваат медиумите од Србија и Босна, на Младиќ му се влошила здравствената состојба, поради што итно бил однесен во болница.
&

Пронајдете не на следниве мрежи: