Размислувањето за храна помага во губењето на тежината

Loading...

Размислувањето за храна пред оброкот може да ви помогне во губење на тежината. Сеќавањето на вкусни оброци ви влијае да јадете помалку.
Ако сонувате за крем тортата од фрижидерот, задржете го ова на ум малку подолго.
И се чини дека концентрацијата е клучот за здрава исхрана, бидејќи истражувачите откриле дека ако сте нервозни во текот на оброкот јадете повеќе и акумулирате тежина.
Тоа е затоа што губите осет за тоа колку јадете и постои тенденција да јадете повеќе отколку што треба, ако не се фокусирате исклучиво на вашата чинија со храна.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Размислувањето за храна пред оброкот може да ви помогне во губење на тежината. Сеќавањето на вкусни оброци ви влијае д

loading...