Развиен кенгур ги шокирал луѓето ширум светот! Погледнете го овој ѕвер

Loading...

Небоична глетка од “набилдан” кенгур, забележан како се капе во поток во Западна Австралија, шокирал голем број корисници на социјалните мрежи.Кенгурот е снимен на потокот Буџидап, во близина на градот Маргарет Ривер, кој се наоѓа на околу четири часа возење од Перт. 
Повеќето луѓе кои ја коментирале оваа глетка биле шокирани од фактот дека мускулатурата на овој кенгур е речиси како кај луѓето.
 
Инаку, бројот на кенгури во Австралија се удвоил во последните неколку години.
Последните податоци од австралиската влада покажуваат дека нивната популација пораснала на околу 50 милиони.
 
Кенгурот е снимен на потокот Буџидап, во близина на градот Маргарет Ривер, кој се наоѓа на околу четири часа возење од Перт. 

loading...