Реал Мадрид ќе го смени амблемот поради муслиманите

Фудбалскиот клуб Реал Мадрид се согласи да смени дел од логото на клубот, а сѐ со цел за остварување на финансиски приходи.Отсега, во арапскиот свет, амблемот на шпанскиот гигант ќе биде без христијанскиот крст на врвот.
Ова беше договорено при потпишувањето на рекламен договор со националната банка на Абу Даби, која ќе издава кредитни картички со новото лого на Реал.
Крстот ќе биде отстранет за да не ги навредува муслиманите. Во остатокот од светот, „Кралевите“ ќе продолжат да бидат претставувани со традиционалниот амблем со крстот.Отсега, во арапскиот свет, амблемот на шпанскиот гигант ќе биде без христијанскиот крст на врвот.
Ова беше договорено при потпишувањето на

Пронајдете не на следниве мрежи: