Рендала половина лимон 30 дена, а другата половина ја ставала во фрижидер. Докторот бил ШОКИРАН од резултатите!

Лимонот содржи лимоноиди, баш како и останатото јужно овошје. Ова се соединенија, кои го спречуваат развојот на рак на дојките. Цитрусот е одличен за превенција.Замрзнатата кора од лимон, може да го подобри вкусот на храната и пијалокот. Можете да зачините секаква храна со лимон…
Кората содржи 5-10 пати повеќе витамини од сокот, но за жал ние ја фрламе.
Лимонот е исто така ефикасен во убивање на ќелиите од ракот, и некои луѓе велат дека е поделотворен од хемотерапија! Мнгу тестови покажале дека лимонот убива малигни ќелии од 12 видови на рак.ослободува од токсини, регулира крвен притисок, ублажува стрес…Замрзнатата кора од лимон, може да го подобри вкусот на храната и пијалокот. Можете да зачините секаква храна со лимон…
Кората содржи 5-1

Пронајдете не на следниве мрежи: