РЕШЕН е исходот од натпреварот помеѓу Србија и Албанија: Србија добива 3:0!

Србија ќе го добие службено со 3:0 прекинатиот меч со Албанија но ќе биде казнета се еден меч пред празни трибини и парична казна од 100.000 до 300.000 франци.Ваква одлука се очекува да биде донесена по денешниот состанок на дисциплинската комисија на УЕФА во Нион, јавуваат српски медиуми повикувајќи се на доброупатени извори.
– Единствена опција е 3:0 за Србија, но за српскиот фудбалски сојуз да не излезе победник, ќе мора да биде казнет на други полиња, пред сѐ со затворање на трибините на аредните мечеви и висока парична казна – вели изворот на српски Курир од УЕФА.
Тој додава дека не се исклучува одлуката да не биде соопштена денеска поради обемната документација која се расгледува. Доколку тоа се случи, истиот извор вели дека се зголемува можноста за влијание на лоби групите, кои се единствен адут за албанската страна.Ваква одлука се очекува да биде донесена по денешниот состанок на дисциплинската комисија на УЕФА во Нион, јавуваат српски медиуми повикувајќи се н

Пронајдете не на следниве мрежи: