РЕШЕНА МИСТЕРИЈАТА за сликата која го расплака светот: Еве зошто ТРУДНИЦАТА со дете во рацете, сопругот ја турнал на пругите

Loading...

Фотографијата од трудница со дете во раце е само една од оние кои ја шокираа планетата во екот на мигрантската криза. Причината поради која таа останала на пругата, чекајќи да ја прегази локомотивата од возот ќе ве запрепасти.Фотогрсфијата од трудница со дете во рацете на железничка во Унгарија која полицајците сакаа да ја тргнат поради доаѓањето на воз, го шокираше цел свет, бидејќи таа не сакала да се тргне од шините. Како стигнала таму, открива нејзиниот сопруг и татко на детето.
Имено, очајниот татко ја бутнал својата трудна сопруга и малото дете на шините пред локомотивата, бидејќи како што вели тоа го направил зашто почувствувал дека „смртта е подобра“ од мачната потрага за подобар живот, и бегањето од војните спорови со Блискиот исток.
Мохамед Бакар заедно со фамилијата лежел на шините, очаен поради можноста да бидат разделени и да ги испратат во мигрантски логор. Тој не сакал да се одвои од сопругата Самије и синот Хусан, но Украинската полиција го тргнала, пренесува британски Мирор.
– Ситуацијата не е лесна, нема хуманост – рекол тој за светските медиуми.
Бакар избегал од Дамаск во Сирија, и се качил на составот за Австрија, која била стопирана во Унгарија. Унгарија е во центар на моментална криза, па затоа преку оваа земја бегалците сакаат да дојдат во ЕУ.Фотогрсфијата од трудница со дете во рацете на железничка во Унгарија која полицајците сакаа да ја тргнат поради доаѓањето на воз, го шокираше цел

loading...
Loading...