Робинки во сексот- Еве зошто некои од жените го сакаат тоа!

Loading...

Често ќе прочитаме во многу книги сексуални сцени каде партнерката е во потчинета позиција, врзана со секси лисици, или пак обратно.Многу жени потајно посакуваат ваков вид на сексуален однос, кој е далеку од „хардкор“ игрите со камшикување, но се плашат тоа да му го соопштат на својот партнер. Сепак, нема ништо настрано во сето тоа, како што објаснуваат психолозите ширум светот.
Зошто врзувањето и потчинетоста се толку посебни? Од проста причина што се помалку ризични, во психолошка смисла, од вербалната доминација или од игрите со камшикување!
Еротиката е нагласена, никој не е повреден, а и двајцата уживаат во таквиот секс.
Секако, тука постои и потсвесна желба за маж кој е доминантен, кој ја освојува жената и ја потчинува… Затоа што, не заборавајте, за жените сексуалното возбудување не е само физичка игра, туку многу повеќе фантазија и замислување на разни случувања кои водат кон тоа. Бидете нејзиниот пират кој ја грабнува, криминалец кој лудо ја сака. Пробајте да си играте ваков вид на игра, и на двајцата ќе ви се допадне!

Ако не сте сигурни како да се впуштите во таква игра, разговарајте  со својот партнер или партнерка, искрено кажете му/ѝ што ве возбудува, а што воопшто не сакате да правите. Посетете и некоја од групите како сексуалните работилници, доколку ги има во вашето опкружување.
Можете да добиете многу корисни совети. А доколку ја немате таа можност, можете да си земете еден примерок од „Најдобрите еротски врзувња“ и потоа да изберете делови кои најмногу ви се допаѓаат и одговараат на вашите сексуални апетити.Многу жени потајно посакуваат ваков вид на сексуален однос, кој е далеку од „хардкор“ игрите со камшикување, но се плашат тоа да му го

loading...
Loading...