Родителите дознале дека ќе добијат двоглаво бебе и еве што направиле

Loading...

Велат дека за две лица нема поголема среќа од моментот кога ќе дознаат дека ќе добијат дете. Меѓутоа, животот понекогаш навистина може да изненади. Рене и Сајмон Хауи од Сиднеј веќе биле горди родители на седум деца, а биле пресреќни кога дознале дека е на пат и осмото.
Меѓутоа, на првиот ултразвук гинекологот немал најдобри вести. Рене во својот стомак носела не едно, туку две сијамски близначки кои имаат заеднички екстремитети и тело, но две симетрични тилно споени глави, како и два одвоени мозоци. 

Иако со бебињата се е во ред, а нивното срце чука силно и мозоците покажуваат здрава активност и функционалност, лекарите ги посоветувале дека им е подобро, додека се уште е време, да направат абортус.
Психолозите им рекле дека нема да можат да го издржат притисокот на околината, која нивните ќерки ќе ги нарекува со грди имиња како што се: монструм или чудовиште.
Прогнозите се дека дури и да преживеат, тие нема да живеат повеќе од неколку месеци, а ќе им зададат многу маки. 

Меѓутоа, Рене и Сајмон донеле неочекувана одлука. Ќе ги задржат бебињата и покрај се!
„Ние ќе ги сакаме, без обѕир на се. Иако ќе биде деформирана, нашата сестра е човечко битие!“ – изјавила една од нивните ќерки, тинејџерката Петси-Ен.
Едноставно кажано, овие двајца родители веруваат дека не е морално да го абортираат ова бебе, кое напредува доста добро. Исто така, тврдат дека во ниеден случај не би се откажале од своето дете, дури и да има Даунов синдром или други генетски нарушувања.

„Сè се случува со причина. Не е важно дури и ако имам само неколку дена со своето бебе. Колку и да бидат, ние ќе бидеме благодарни и среќни за тоа што сме се запознале“ – рекла Рене.
Рене и Сајмон Хауи од Сиднеј веќе биле горди родители на седум деца, а биле пресреќни кога дознале дека е на пат и осмото.
Меѓутоа, на први

loading...
Loading...