Русјаков: 25 години домашни полтрони и странски сатрапи работат да не снема

Писателот и режисер Александар Русјаков по повод 25 години од самостојноста на Р. Македонија сподели Фејсбук статус во кој хронолошки ги реди според него етапите низ кои помина Македонија од прогласувањето на независност.25 ГОДИНИ НЕЗАВИСНОСТ – 25 ГОДИНИ ПОЛИТИЧАРИ ЗАВИСНИЦИ
1. Пратеници ја бараат југолсовенската химна
2. Џорџ Сорос за дваесет милиони долари (сребреници) ни кажува какви симболи треба да имаме
3. Промена на знаме
4. ФИРОМ
5. Неразрешен атентат
6. Времена спогодба
7. Одземање на боженствено космичкото право на избор – наметнување на ЕУ и НАТО како едiнствена алтернатива
8. Ганкстерска приватизација
9. 400.000 работници на улица
10. 150.000 држајанства за Косовари
11. Откажување од македонските малцинства
12. Отаде Групчин не ги интересира
13. Големото уво
14. Фингирана војна – Македонија е нападната од НАТО, од протекторат на Обединети Нации и одвнатре
15. Рамковен договор
16. Легализација на терористи во политичари, министри и пратеници
17. Криминален попис
18. Политичка територијална поделба
19. Некои народи не заслужуваат референдум
20. Хашките случаи
21. За македонцките пучови, американцките волшебници од Оз, британцките чадори и италијанцките курири
22. Соросова револуција
23. Пржинско злосторничко здружување
24. Рушење на трите столба на државата
25. Ниту еден политичар за претходните 24 злосторства не одговарал за велепредавство на татковината
25 ГОДИНИ ДОМАШНИ ПОЛТРОНИ И СТРАНСКИ САТРАПИ РАБОТАТ ДА НЕ СНЕМА
ТУКА СМЕ
НЕ ЗАБОРАВАМЕ25 ГОДИНИ НЕЗАВИСНОСТ – 25 ГОДИНИ ПОЛИТИЧАРИ ЗАВИСНИЦИ
1. Пратеници ја бараат југолсовенската химна
2. Џорџ Сорос за дваесет

Пронајдете не на следниве мрежи: