Руските и турските воени авиони ги убиваа терористите

Воздушно-космичките сили на Русија и Военото воздухопловство на Турција ја изведоа првата заедничка воздушна операција против терористите на Искамската држава.Ова го изјавил на брифингот началниот на главната оперативна управа на рускиот генерал штаб потполник Сергеј Рудској. 
Заедничките удари биле спроведени во сиријскиот град Ал Баб, соошти министерството за одбрана на Русија. 
 Ова го изјавил на брифингот началниот на главната оперативна управа на рускиот генерал штаб потполник Сергеј Рудској. 
Заедничките уда

Пронајдете не на следниве мрежи: