Шабан Шаулиќ избоден во Виена!

Loading...

Кралот на народната музика Шабан Шаулиќ  открил дека во  Виена преживеал обид за убиство и  дека бил избоден. Шабан Шаулиќ гостуваше во емисијата на Огњен Амиџиќ, каде откри драматичен момент од своето минато, кога бил мета на напад од кој едвај извлекол жива глава. Шабан се присети на овој немил настан за кој досега не се знаеше ништо во јавноста.
„Ме нападнаа во Виена. Една рака ме повлече и почнаа да ме бодат со ножеви. Пробав и се обидов да бегам. Ништо не успеа. Тогаш почнаа посилно да ме бодат, но за среќа погодија само мускул. Тоа ми е најлошиот момент во животот. Еден ме удри дури со боксерица. Бев во голема животна опасност, мислев дека искрварив. Тие имаа намера да ме убијат. Пеев во една дискотека, а другар на сопственикот го нарача овој напад“, раскажа Шабан.Шабан Шаулиќ гостуваше во емисијата на Огњен Амиџиќ, каде откри драматичен момент од своето минато, кога бил мета на напад од кој едвај извлекол жи

loading...