САД предупредува на опасност од тероризам во Турција

Американскиот конзулат во Турција ги предупреди своите граѓани да бидат претпазливи во Истанбул поради опасност од тероризам.Во соопштението се наведува дека присуството на безбедносните сили на Турција е зголемено во центарот на Истанбул, во најпрометните деловнички квартови.
Во соопштението не се спеменати дополнителни информации или на каков вид опасност се мисли, но од американските граѓани е побарано да бидат претпазливи.Во соопштението се наведува дека присуството на безбедносните сили на Турција е зголемено во центарот на Истанбул, во најпрометните деловнички квар

Пронајдете не на следниве мрежи: