САД: Раперите Снуп Дог и Д Гејм организираа марш на мирот

Loading...

Минатиот вторник, раперите Снуп Дог и Д Гејм организираа марш на мирот кој заврши пред штабот на полициската станица во Лос Анџелес.Целта на маршот беше да се овозможи комуникација меѓу жителите и чуварите на редот и мирот по заседата со снајпер што резултираше со 5 загинати и 12 тешко ранети полицајци, а чија причина беше гневот на напаѓачот кон полицијата заради немањето милост кон афроамериканците.
Пред штабот се собраа неколку десетици луѓе, кои мирно протестираа. Раперите изјавија дека целта им е да ги обединат малцинствата и да започнат дијалог со полицијата.
Маршот се поклопи со церемонијата за запишување на нови полицајци, за што Снуп Дог изјави дека е случајност, но и дека му е мило за поклопувањето, бидејќи со тоа се зајакнува значењето на маршот.
Осомничениот за пукањето во Далас беше убиен на лице место, а подоцна е идентификуван како 25-годишен воен ветеран од Северен Тексас.Целта на маршот беше да се овозможи комуникација меѓу жителите и чуварите на редот и мирот по заседата со снајпер што резултираше со 5 загинати и 1

loading...