Шаховскиот клуб „Алкалоид“ ја освои шампионската титула!

Со убедлива победа Шаховскиот клуб „Алкалоид“ и годинава ја освои шампионската титула во рамки на екипниот шампионат. Со освоени максимални 10 бодови во пет мечеви, шахистите на „Алкалоид“ ја потврдија својата доминација на шаховската сцена. Победничките екипи се одлучија за појачување во своите редови, и тоа „Гамбит“ со двајца силни играчи од Бугарија, а „Алкалоид“ со тројца силни играчи од Украина Второто место го освои екипата на „Гамбит-Асеко“, а третото место им припадна на шахистите на Стево Патако од Битола. „Алкалоид“ како најуспешен македонски шаховски клуб и еден од најуспешните спортски клубови во македонската историја, и овој пат беше на висина на задачата. „Алкалоид АД“ Скопје како спонзор уште пред многу години го преслика својот препознатлив начин на функционирање и во рамки на шаховскиот клуб, што на дело се покажа како апсолутно правилен потег.Победничките екипи се одлучија за појачување во своите редови, и тоа „Гамбит“ со двајца силни играчи од Бугарија, а „А

Пронајдете не на следниве мрежи: