САКАЛ ДЕЦА, НЕ НЕ И ЖЕНА! Со помош на сурогат мајка добил три сина!

Јан Маклџон во 2001 година, станал првиот маж во историјата на Велика Британија, кој решил сам да сознаде семејство со помош на сурогат мајка. На големо изненадување, станал татко на тројка.Наишол на многу критики и осуди, бидејќи тогаш сурогат мајчинството се доживувало како нарачување на бебиња. Неговиот потег го сметале за себичен, бидејќи одлучил да има деца без мајка. Но Ларс, Пирс и Јан, своите синови, пораснале во момчиња, кои имаат се што им е потребно во животот.
Имаат 15 години. Нивниот татко никогаш не се оженил, а единствената женска фигура во нивниот живот, била кумата Естер.
„Ние сме совршено нормално семејство со еден родител. Би сакале да живееме во идеален свет, но тоа не е возможно. Мајчинството е прекрасна работа, но сепак мислам дека е потребно љубов да имате семејство. Верувам дека мојата љубов им е сосема доволна“, изјавил Јан.
Тој не можел да најде сопруга, бидејќи неговиот татко се разболел и не можел да го остави во старечки дом, па му бил посветен 24 часа. Поради тоа, рекол дека го пропуштил возот за женење.

 
Сфатил дека на 52 години, не може да најде партнерка која му одговара, но многу сакал да стане татко. Тогаш се решил да пронајде сурогат мајка. Таа била Тина Прајс, која и претходно го сторила истото.
„Планирав само едно дете, но кога ми рекоа дека ќе добијам тројка, бев воодушевен!“, рекол тој.Наишол на многу критики и осуди, бидејќи тогаш сурогат мајчинството се доживувало како нарачување на бебиња. Неговиот потег го сметале за себичен,

Пронајдете не на следниве мрежи: