Сакате да дознаете како ќе изгледа вашето бебе кога ќе порасне?- Еве како!

Loading...

Тим научници од Универзитетот Вашингтон во Сиетл развија компјутерска програма која автоматски од една фотографија на дете создава фотографија која прикажува како ќе изгледа детето низ различни периоди во животот, пренесува Wired.Лицата на дечињата драстично се менуваат со годините и е многу тешко да се долови како ќе изгледаат кога ќе пораснат.
Програмата Illumination-Aware Age Progression, развиена од научниците Ајра Кемелмаер, Супасорн Сувајанак и Стивен Сеик, обработува фотографии на луѓе од одредена возраст и според тоа го одредува нивниот изглед во иднина.
 Видеото погледнете го на: gsm.mkЛицата на дечињата драстично се менуваат со годините и е многу тешко да се долови како ќе изгледаат кога ќе пораснат.
Програмата 

loading...
Loading...