Сакате да исчезнете од интернет? Ова е решението за вас!

Loading...

Многу луѓе на интернет имаат „куп профили“, а ако ви се здодеани, овој сервис ќе ви овозможи да ги избришете сите наеднаш.Иако можете поединечни профили да деактивирате поединечно, се појави нов сервис кој ви овозможува со помош на неколку кликови едноставно да „исчезнете“ од интернет.
Шведските програмери Виле Далбо и Линус Унебек осмислија сервис кој овозможува се што е потребно за деактивација на било кој профил да го извршите на едно место. Доволно е да ја посетите страницата deseat.me и да се пријавите со вашиот кориснички налог на Google, а алгоритмите и скриптите во позадина ќе си го направат своето.
Ќе ги пронајдат сите ваши кориснички профили на интернет, а на вас останува да одберете кои сакате да ги избришете, а кои ќе ги задржите. Се разбира, можете да избришете се, само внимателно: Размислете добро, бидејќи веќе нема назад…Иако можете поединечни профили да деактивирате поединечно, се појави нов сервис кој ви овозможува со помош на неколку кликови едноставно да „

loading...