Само недела дена по породувањето, Јелена…

Loading...

Само што го донесоа синот во семејниот дом во Монте Карло, Јелена и Новак им се вратија на бројните обврски.  Првиот рекет на светот Новак Ѓоковиќ моментално е на тренинг во Париз, каде сите го опсипуваат со честитки и подароци за синот. Од друга страна, неговата сопруга недела дена по породувањето полека му се враќа на професионалниот живот како директорка на фондацијата Новак Ѓоковиќ. Таа не сака да го запостави еден од најактуелните проекти „школо на животот“, па вчера ја проследила последната акција.
Фондацијата во селото Сирча свечено го отворила „школото на животот“ во рамките на Предучилишната установа „Олга Јовиќ Рита“. Во адаптација на просториите, обука на восптувачите, набавка на наставен материјал и играчки вложени се 3.350.000 динари.

„Иако не се одвојува од бебето, Јелена се труди да не ја запостави работата во фондацијата. Таа и Новак сметаат дека така и на Стефан ќе му дадат позитивен пример за одговорност.
Често истакнуваа дека тие се нормално семејство и дека не сакаат нивниот син да расте со привилегии“, наведува извор близок на семејството.
Тој истакнува дека Раѓањето на Стефан за Новак преставува дополнителна мотивација за го задржи првото место на ATP листата.
„Новак е свесен колку е тоа важно за него, поготово сега кога Федерер му се доближи на листата“, додава изворот.Првиот рекет на светот Новак Ѓоковиќ моментално е на тренинг во Париз, каде сите го опсипуваат со честитки и подароци за синот. Од друга страна, не

loading...
Loading...