Шанац до партизаните – без влакно на јазикот

Loading...

Тони Михајловски – Шанац уште еднашка, без влакно на јазикот, со свој статус на Фејсбук ги објасни контроверзите на идеолошките судири во Македонија, во две-три реченици.Појасно неможе да биде. Нема да го разберат само тие што несакаат да го разберат и тие што не им чини да го разберат. Пред два дена Шанац ги чепна, а сега ги дотепа леваците со свој статус на Фејсбук. 
Она што историографијата го крие или соопштува завиткано во последните шест децении тука прочитајте го во набиена и јасна форма. А сега џелатите (нивните внуци кои полагаат право на владеење според раѓање) се прават жртви и го напаѓаат Шанац. Се чини дека тоа него не го допира.Појасно неможе да биде. Нема да го разберат само тие што несакаат да го разберат и тие што не им чини да го разберат.

loading...
Loading...