Шансите за љубов преку интернет се поголеми доколку избегнувате „селфи“ фотографии

Loading...

Запознавањето на потенцијални партнери на интернет и на социјалните мрежи е се почеста појава во денешното општество. Денес речиси секоја трета двојка се запознава преку интернет.Според Дејли Мејл, најчесто си ги убиваме шанските за љубов преку интернет со објавување на „селфи“ фотографии, особено оние кои девојките ги прават во бањата, со премногу шминка и свиени усни.
Од друга страна пак, добредојдени се фотографиите со домашното милениче во некое природно опкружување, како на пример парк. Покрај фотографиите, важно е и како ќе се опишете себеси.

 
Кај момчињата најпосакувани атрибути се: спонтан, амбициозен, авантурист, духовит… Додека пак кај девојќите најпосакувани се спортскиот дух, искреноста и спонтаноста. Најдобро поминуваат луѓе кај чии профили е евидентно дека с ебават со некое хоби, спорт и слично.
Живееме во време кога запознавањето во кафулиња стана историја, а интернетот стана главна алатка за пронаоѓање на сродна душа.Според Дејли Мејл, најчесто си ги убиваме шанските за љубов преку интернет со објавување на „селфи“ фотографии, особено оние кои девојк

loading...
Loading...