Саша Поповиќ ја продаде Гранд продукција!

Loading...

Нови доминантен сопственик на најголемите продукциски куќи на Балканот стана „ККР Инвестмен фонд“, кој неодамна ја купи СББ телевизија.Американската компанија „ККР Инвестмен“ стана доминантен сопственик на Гранд продукција, пишува Телеграф.рс.
Станува збор за компанија која во октомври минатата година купи кабелска мрежа СББ.

Тогаш не беше откриено колку точно вреди за купувањето на СББ, но јавноста шпекулираше со сума од дури милијарда евра.
ККР е глобална инвестициска фирма, која на крајот од јуни минатата година управувала со имот во вредност од 83,5 милијарда долари.
Се уште не се знае точната цифра по која е продаден Гранд, но се верува дека е во прашање импресивна сума, бидејќи тоа е „фабрика на пари и забава“ која Саша Поповиќ и Лепа Брена ја направија во последните 10 години. Американската компанија „ККР Инвестмен“ стана доминантен сопственик на Гранд продукција, пишува Телеграф.рс.
Станува збор за ко

loading...
Loading...