Саше Политико ги нарече Ромите-„Цигани“

Loading...

Саше Политико ги нарече Ромите – „Цигани”Најдрскиот и најнекултунирниот новинар Саше Ивановски денес имаше нов испад на својот портал. За жал, не бевме изненадени од неговиот последен испад каде што Ромите ги нарече “Цигани”, со што и понатаму ја продолжи традицијата да ги напаѓа, навредува и омаловажува сите оние кои не се за СДСМ.
Накратко по објавата, во насловот називот “Цигани” беше сменет со Роми, но и покрај тоа и повеќе и од јасно дека со овој текст Саше Политико се обиде да шири расна и етничка омраза, што е кривично дело според законот на РМ. Иако со својот портал и со ширењето на расна омраза, Саше пробува да се стави над законот и да прави што сака, сеуште е нејасно кој му извршил притисок за да го промени насловот.
Најчудно во оваа приказна е тоа што СДСМ воопшто не се оградува од овој проблематичен новинар со што се докажува дека и партијата се согласува со неговите ставови и мислењаНајдрскиот и најнекултунирниот новинар Саше Ивановски денес имаше нов испад на својот портал. За жал, не бевме изненадени од неговиот последен испа

loading...
Loading...