Сателитски телефони: За авантуристите во нас!

Loading...

Доколку патувате во земји или места каде што нема покриеност од страна на GSM мрежата, тогаш постои само еден начин за да останете во контакт со остатокот од светот – преку сателитски телефон…Во нашата земја сеуште нема пазар на вакви телефони, иако веруваме дека постои потреба за тоа. Сателитските телефони функционираат со тоа што ја „заобиколуваат“ мрежата и директно се поврзуваат со еден од повеќето сателити во орбитата за да го воспостават вашиот повик. 
Негативност?
Огромните антени и „ретро“ изгледот! 🙂
Погледнете повеќе на:  gsm.mkВо нашата земја сеуште нема пазар на вакви телефони, иако веруваме дека постои потреба за тоа. Сателитските телефони функционираат со тоа што ја &b

loading...
Loading...