СДСМ во Штип со весник води кампања пред средношколци, Захариев бара реакција од ЗНМ

Штипскиот новинар Иван Бојаџиски кој се најде на листата на советници на СДСМ, освен честите прошетки до општинската изборна комисија се јавува и во улога на колпортер. Неговиот приватен весник „Штипски глас“ се дели низ штипската гимназија со дозвола на директорот Ристо Петковски, долгогодишен кадар на СДСМ и негов личен пријател.Приватниот весник на кандидатот за советник на СДСМ, новинарот Бојаџиски се дели низ штипската гимназија.
На насловната страница на најновиот број е интервју со кандидатот за градоначалник на СДСМ, Благој Бочварски, а во дистрибуцијата на весникот е вклучен и неговиот татко Венцо Бочварски, инаку градежен инспектор во локалната самоуправа.

Наместо директорот Петковски да дистрибуира книги, тој шири памфлети од весникот на Бојаџиски, со што свесно врши партиско-политичка агитација пред избори, меѓу средношколци. Гимназијата е претворена во киоск за дистрибуција на личниот весник на Бојаџиски.
Очигледно Министерството за образование и наука нема време да реагира исто како и државниот просветен инспекторат кој е во блиски реалции со директорот Петковски. Петковски е познат по „удоволувањето“ на секоја гарнитура на власт без оглед дали е на централно или локално ниво, со цел да си го зачува директорското место иако старите кадри на СДСМ не го сакаат. Во училиштето е вработен и неговиот син.

 
Захариев бара реакција од ЗНМ
Градоначалникот на општината, Илчо Захариев испрати писмо до ЗНМ и првиот човек Насер Селмани, со неколку прашања:
-Дали знаете дека регионалниот координатор на ЗНМ за Источна Македонија, стана кандидат за советник на место број 11 на советничката листа на СДСМ во Штип?
-Дали вака ЗНМ го замислува професионалното и бјективно новинарство?
– Дали е дозволиво координатор на новинари да биде на партиска листа а при тоа да ги убедува луѓето дека тој е професионален и ОБЈЕКТИВЕН новинар?
– Дали знаете дека посочениот ја користи својата новинарска професија за да ги посетува фреквентно членовите на Општинската изборна комисија и да им врши притисоци а при тоа сите знаат дека влегува во политичка кампања?
И на крајот…Дали овој „новинар“ треба да ги води новинарите на Истокот ?
Истото го пренесуваме во продолжение.Приватниот весник на кандидатот за советник на СДСМ, новинарот Бојаџиски се дели низ штипската гимназија.
На насловната страница на најнови

Пронајдете не на следниве мрежи: