Се бараат коските на Мона Лиза за прв пат во историјата

Loading...

За прв пат во историјата ова утро во Флорентин е отворена семејната гробница каде се верува дека е погребана жената за која се мисли дека е инспирацијата на Леонардо да Винчи за портретот „Мона Лиза“.За прв пат во историјата ова утро во Флорентин е отворена семејната гробница каде се верува дека е погребана жената за која се мисли дека е инспирацијата на Леонардо да Винчи за портретот „Мона Лиза“.
 Оригиналната слика од Мона Лиза во моментот е во Louvre, Париз, а истражувачите веруваат дека оваа жена постоела и во реалноста и се викала Lisa Gherardini Del Giocondo. Таа живеела во шеснаесетот век токму преку улицата т.е. карши куќата на Леонардо да Винчи, а умрела во 1542 година на 63 години.
Повеќе на think.mkЗа прв пат во историјата ова утро во Флорентин е отворена семејната гробница каде се верува дека е погребана жена

loading...
Loading...