Се чекаат уште 20% необработени ливчиња во ДИК: Еве ги резултатите до сега!

Loading...

Ова се податоци од вкупно обработени 910.041 гласови.ВМРО-ДПМНЕ е во водство по обработени 82,09% од избирачките гласови.  Според податоците на Државната изборна комисија до полноќ, ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ освоиле 353.290 гласови или 38,82 отсто, а СДСМ и Коалицијата „За живот во Македонија“ 330.140 гласови или 36,28 отсто.Ова се податоци од вкупно обработени 910.041 гласови.ВМРО-ДПМНЕ е во водство по обработени 82,09% од избирачките гласови.  Според податоците на Државната изборна комисија до полноќ, ВМРО-ДПМНЕ и

loading...