Се појави клучен сведок во истрагата за убиството на пејачката: Зоран викал по Јелена ден пред исчезнувањето?

Владимир В.(71) од Белград тврди дека ги видел Зоран и Јелена како на 1 април околу 15 часот, ден пред злосторството, жестоко се расправаат на клупата под мостот Газела.Владимир вели дека на 1 април околу 15 часот на кејот под Газела го видел Зоран како урла по Јелен и мавта со рацете, а по расправијата таа заминала во непознат правец.
Според зборовите на овој сведок. Зоран тој ден од со сиот глас викал по Јелена, толку што целиот Савски кеј одѕвонувал и дека на оние кои поминувале им било непријатно.

„На тој први април, како и секој петок, отидов да се прошетам по кејот под Газела. Кај едно големо дрво, веднаш под мостот, запазив пар како се расправа на клупа. Мажот беше облечен во црно, имаше долга црна коса… Урлаше по несреќната жена, се одѕвонуваше. Жестоко мафташе со рацете по неа, се уплашив во еден момент дека ќе ја удри. Таа седеше на клупа, имаше црна коса врзана во репче, на себе носеше маичка, дукс и три-четврт хеланки. Изгледаше како да доаѓа од некаков тренинг, од трчање“, раскажал Владимир.

 
„Ја продолжив својата прошетка кон Саемот, но повремено се вртев да видам што се случува со нив, што од љубопитност, што поради страв дека ќе ѝ стори нешто. Во еден момент таа одмавна со раката и побегна од него. Почна да трча во мој правец и кога ме стигна, се свртев да видам дали е во ред. Помина покрај мене, ѝ го видов лицето и добро го запомнив бидејќи се беше така впечатливо. Продолжи да трча кон Ада Циганлија, многу брзо ми исчезна од видик….“.

Владимир е убеден дека таа расправија која ја виделимала врска со убиството!
„Таа уште истата вечер е одведена некаде и тогаш ѝ било пресудено. Сигурно не е убиена во насипот на Борча“, смета Владимир.Владимир вели дека на 1 април околу 15 часот на кејот под Газела го видел Зоран како урла по Јелен и мавта со рацете, а по расправијата таа заминал

Пронајдете не на следниве мрежи: