Се прашувате ли некогаш: „Зошто некој би се венчал со мене?“

Се прашувате ли некогаш зошто некој сака да се ожени/омажи со вас? Како знаете дали сакате да бидете во брак со некој/а? По кои квалитети вие трагате?Судејќи по анкетата спроведена во Велика Британија, постои значајна разлика во размислувањата на жените и мажите.
Така, три четвртини од испитаничките најмногу ја ценат довербата која ја имаат во мажот, за тој да може да стане нивен доживотен партнер.
Од друга страна, 64 отсто од мажите ја одбираат својата сопруга по сексуалната компатибилност.
Особините како што се „романтичен“, „сконцентриран на кариерата“ исто така се наоѓаат на врвот на женскиот список, а момците на второ и трето место на најпожелни карактеристики ја ставиле желбата дамите да знаат да се грижат за нив и да им дозволуваат да ги гледаат спортските канали.

 
– Жените сакаат подлабока поврзаност од своите партнери отколку мажите. Реално гледано, мажите сакаат некоја со која ќе бидат сексуално задоволени и која ќе им удоволува, исто како што им удоволува нивната мајка – вели водачот на истражувањето Вочер Код.
Дури и кога говориме за идеалната старост за брак, мажите и жените неможат а пронајдат заеднички јазик.
Вистинско време за стапување во брак за жените е возраста помеѓу 26-30-тата година од животот, додека пак мажите не мислат да запловат во брачните води пред 30-тата година. Така што вистинското време за брак, за нив е помеѓу 31 – 35тата година.Судејќи по анкетата спроведена во Велика Британија, постои значајна разлика во размислувањата на жените и мажите.
Така, три четвртини од ис

Пронајдете не на следниве мрежи: