Се рушат рекордите за масовност на протестите на „За Заедничка Македонија“

Loading...

Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ денес 18-ти ден по ред ќе протестира на улиците во 31 град ширум Македонија.18 ден. Македонија е будна и тоа им е јасно на се повеќе и повеќе луѓе. Се рушат рекордите за масовност. Повеќе од 150 000 се на улиците секој ден „За Заедничка Македонија“. Приклучете се!, велат од граѓанската иницијатива.
Еве го распоредот за денес: 1. Скопје – 17 часот 2. Прилеп – 18 часот 3. Струмица – 18 часот 4. Неготино – 17 часот 5. Радовиш – 17 часот 6. Кавадарци – 17 часот 7. Валандово – 18 часот 8. Гевгелија – 18 часот 9. Ново Село – 17 часот 10. Босилово – 18 часот 11. Василево – 18 часот 12. Битола – 18 часот 13. Кичево – 18 часот 14. Охрид – 17 часот 15. Крушево – 17 часот 16. Ресен – 18.30 часот 17. Демир Хисар – 17 часот 18. Куманово – 18 часот 19. Македонски Брод – 18 часот 20. Свети Николе – 18 часот 21. Берово – 17 часот 22. Пробиштип – 18 часот 23. Велес – 17 часот 24. Кратово – 17 часот 25. Виница – 18 часот 26. Македонска Каменица – 17 часот 27. Штип – 18 часот 28. Крива Паланка – 18 часот 29. Делчево – 17.30 часот 30. Кочани – 17 часот 31. Пехчево – 17 часот18 ден. Македонија е будна и тоа им е јасно на се повеќе и повеќе луѓе. Се рушат рекордите за масовност. Повеќе од 150 000 се на улиците секој ден

loading...