Се сеќавате ли на “Билјарката“?

Loading...

Се сеќавате ли на „Бушава азбука“, детската програма со која израснаа многу генераци во Македонија? Серијалот беше продукт на МТВ, а многу деца со него преку забава, игра и смеа научија да пишуваат и читаат. Автори на “Бушавата азбука“ беа Горан Стефановски и Слободан Унковски, музиката на Леб и сол и Ана Костовска, а вкупно се снимија 31 емисија, посветени на секоја буква поединечно.
Своевермено беа многу интересни анимациите за буквите, а како деца сите си имавме свој омилен лик. Епа, ајде да се потсетиме на “Билјарката“, која во секоја епизода зборуваше за “оној мојон“, мислејќи на нејзиното момче Тарзан.
Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Се сеќавате ли на „Бушава азбука“, детската програма со која израснаа многу генераци во Македонија? Серија

loading...