Се задавил и починал за време на натпревар

47-годишниот натпреварувач починал за време на натпреварот во јадење на хот-догови, кој се одржал во Јужна Дакота. Како причина за смртта се наведува дека се задавил од еден хот-дог.„Валтер Игл Тејл минатиот викенд учествуваше во натпреварот за јадење хот-догови во Веј Парк, во Кустер, и во еден момент забележавме дека почнува да се дави“, велат сведоците.
Беше повикана Брза помош, но очигледно беше предоцна…
Шерифот Рик Вилер изјави дека биле неуспешни обидите да го реанимираат.
„Сѐ се случи за неколку минути. Залакот толку се заглави во неговото грло, што беше невозможно да го извадиме“, раскажа тој.„Валтер Игл Тејл минатиот викенд учествуваше во натпреварот за јадење хот-догови во Веј Парк, во Кустер, и во еден момент забележавме дека по

Пронајдете не на следниве мрежи: