Се зголемуваат водостоите на реките

Водостоите на сите водотеци во Македонија се во тренд на покачување како последица од топењето на снегот и поинтензитивните температури на воздухот проследени со врнежи од дожд, информира Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).Од Управата предупредуваат на внимателно движење покрај водотеците и суводолиците.
Според УХМР, нивото на водостојот на Вардар е зголемено на сите мерни точки во споредба со просечното ниво за февруари, а најмногу кај Скопје. Најголемо зголемување на водостојот има реките Треска и Црна Река, а намалување на нивото во однос на вообичаеното единствено има Црни Дрим и тоа за повеќе од  еден метар.Од Управата предупредуваат на внимателно движење покрај водотеците и суводолиците.
Според УХМР, нивото на водостојот на Вардар е зголемено

Пронајдете не на следниве мрежи: